صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۱۱
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۷۹

امروز: ۱۲ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Friday 2025 (May) 02

عناوین صفحه



هگمتانه، گروه خبر همدان: رئیس حوزه هنری همدان به معرفی بانوان هنرمند همدان به جامعه اشاره کرد و گفت: قله‌های هنر در حوزه زنان را به جامعه معرفی می‌کنیم تا بانوان همدان نقش محوری خود را باور کنند.
محمدمهدی سماوات در گفتگو با خبرنگار هگمتانه به نقش زنان در جامعه از نگاه اسلام پرداخت و از اقدامات صورت گرفته در حوزه هنری همدان برای این قشر از جامعه سخن گفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با حضور بانوان فعال در عرصه انقلاب اسلامی جلسات هفتگی در حوزه هنری برگزار می‌شود اظهارکرد: به دنبال این هستیم که برای این بانوان موضوعاتی اولویت باشد چرا که آنها به این باور نرسیدند.
رئیس حوزه هنری همدان با اشاره به اینکه در این نشست‌ها بانوانی گردهم می‌آیند که در اجتماع حضوردارند و فعالیت‌های اجتماعی انجام می‌دهند گفت: آنها در این جمع با وجود اینکه همدیگر را به اسم می‌شناسند اما با هم کمتر صحبت می‌کنند و ما تأکید داریم که باهم صحبت و باب گفت‌وگوهایی را باز کنند.
وی با اشاره به اینکه زنان باید نقش خود را در حوزه هنر نیز جدی بگیرند چرا که توانمندی‌هایی وجود دارد افزود: به عنوان نمونه خانم زندی؛ کارشناس انتشارات معتبر کشوری در حوزه کتاب کودک و نوجوان است، وی داور جشنواره فجر شعر کودک و نوجوان هم بوده و کتاب‌های زیادی در حوزه کودک و نوجوان نیزچاپ کرده است.
سماوات با بیان اینکه برایم سوال است که این افراد انسان‌های موفقی هستند اما چرا به هنر آنها بال ندادیم و نپرداختیم و بعد به این می‌رسم که زنان باید نقش خود را باور کنند عنوان کرد: برای قبولاندن این نقش برنامه‌ای داریم که از سمت مردم کار را آغاز کنیم، به نحوی که ابتدا معرفی نمونه‌های موفق به آنها در دستور کار است. به عنوان نمونه خانم مهین سماواتی جزو داستان‌نویسان حوزه نوجوان است که کمتر مانند وی را در کشور داریم که داستان‌های دینی و انقلابی نوشته باشد، ما آنها را به زنان جامعه می‌شناسانیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه شعر نیز افرادی مثل خانم زرنشان و خانم کوثری هنرمند موفق هستند که در معرفی آنها به زنان جامعه برنامه داریم گفت: خانم کوثری در نوشتن نمایشنامه کودک و نوجوانان بسیار خبره است و واقعا این زنان بدیلی در میان مردان ندارند و ظرفیت خوبی برای معرفی به زنان جامعه هستند.
رئیس حوزه هنری همدان با بیان اینکه فعلا این افراد را به جمع فعال در جامعه معرفی می‌کنیم تا بعد به دیگر زنان بدنه استان معرفی کرده باشیم عنوان کرد: اگر به یکباره بخواهیم در سطح وسیع کار کنیم در توان حوزه هنری نیست و فعلا از بخش‌هایی آغاز کردیم.
وی با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم افراد مستعد پرورش یافته را به افراد جامعه معرفی کنیم تا بقیه با دیدن آنها خود را باور داشته باشند افزود: ما بچه‌هایی بودیم که باور نمی‌کردیم روزی کتاب بنویسیم و چاپ کنیم، اما آقای حسام، نویسنده نامی همدان ما را به این باور رساند و این دغدغه ایشان را واقعا لمس می‌کردیم. به دنبال این هستیم رویه آقای حسام را برای باورپذیری در زنان جامعه پیش گیریم.
سماوات با بیان اینکه دوران نوجوانی شروع به نوشتن چند کتاب کردم اما هیچ کدام تکمیل نشد چون تصور می‌کردم کسی آنها را نمی‌خواند گفت: زمانی به خود باوری رسیدم که آقای حسام مشوقم شد، گفتم ایشان که در سطحی بالاتر کتاب می‌نویسد، من حداقل در سطحی پایین‌تر بنویسم و شروع کنم.
وی با بیان اینکه یک بخش معرفی قله‌ها به زنان است تا دیگر زنان با نقش فعال در جامعه نیز خود را باور کنند و به هنر بپردازند عنوان کرد: جلسات ایده یابی نیز در این راستا برگزار شده است.
رئیس حوزه هنری همدان خاطرنشان کرد: در حوادث اخیر و بعد از سخنرانی مقام معظم رهبری برای بخشی از زنان و مردان فعال در جامعه چهارده شب به طور مرتب جلسه ایده‌یابی گذاشتیم که ایده‌هایی را در جامعه پیدا کنند و تبدیل به محصول شود که اتفاقا در این راستا پنج محصول هم خارج شد.
وی با اشاره به اینکه بعد از این جلسات تعدادی از بانوان در دوره نمایشنامه‌نویسی شرکت کردند چون متوجه توانایی خود شدند گفت: این زنان امروز به این باور رسیدند که چرا کار اجتماعی انجام می‌‌دهند.
سماوات با اشاره به اینکه اگر می‌خواهیم کار انقلابی کنیم به نگاه امام(ره) و مقام معظم رهبری توجه کنیم که در مورد فعالیت زنان نکاتی دارند افزود: اگر امروز برخی از زنان باور ندارند که می‌توانند کارهای اجتماعی انجام دهند، کوتاهی از ما بوده و موضوعاتی نشات گرفته از اسلام فردی است.
وی با اشاره به اینکه برخی از انسان‌های مذهبی دغدغه‌‌مند موضوعاتی را قبول ندارند افزود: اسلام واقعا نگاه جنس یک و دو را مطرح نمی‌کند و نگاه در انسانیت مشترک است و جاهایی در کارکرد متفاوت است.
رئیس حوزه هنری همدان با بیان اینکه وقتی به نگاه رهبر انقلاب توجه می‌کنیم گویی که مرد جنس دوم باشد چرا که اشاره دارند مردان تا صد سالگی وابسته به مادرند و از این نوع مطالب در سخنان ایشان بسیار است عنوان کرد: گاهی مسائلی را در جامعه القا کردیم وعکس آن را نشان دادیم، امروز خانواده مذهبی قبول نمی‌کنند که دختر آنها در تئاتر شرکت کند، البته باید اقتضائات دین رعایت شود اما چرا قبول نمی‌کنیم، سوال است.
وی با اشاره به اینکه در جنگی از جنگ‌های پیامبر(ص) زنان پرستاری می‌کردند و به لشکر روحیه می‌دادند و این به نقش اجتماعی زنان برمی گردد افزود: شاید به روایت ما این باشد که پیامبر(ص) آنقدر بی‌رحم بوده که زنان مردم را به صحنه بیاورد و بعد به دختر خود بگوید که در خانه بنشیند و آیا عقلانی است. بعد می‌بینیم اتفاقی که برای دندان پیامبر پیش آمد حضرت زهرا(س) حاضر شد و به ایشان رسیدگی کرد، صحنه جنگ کجا بوده و خانه آن حضرت کجا، چطور به یکباره خبر دار شدند و زود رسیدند، پس در نتیجه حضرت زهرا(س) نیز در صحنه جنگ حضور و نقش اجتماعی داشتند اما مسائلی به نفع نبوده و روایت نکردیم.
سماوات با اشاره به اینکه حدیثی از پیامبر(ص) داریم که می‌گویند بهتر است زن دیده نشود، اما شعائر آن را بررسی نکردیم و راحت‌ترین راه را انتخاب کردیم که زن در اجتماع نباشد افزود: مقام معظم رهبری می‌فرمایند که انقلاب اسلامی از حرکت زنان آغاز شد، ایشان می‌فرمایند حرکت اولیه از زنان در مشهد بود و مردان مجبور شدند و از زنان خجالت کشیدند و بعد وارد صحنه شدند.
وی با بیان اینکه ما در «شب‌های روایت» با حضور زنان جمعی تشکیل دادیم و به دیگر زنان قله نشان دادیم گفت: ما در این راستا پروژه تعریف می‌کنیم و می‌گوییم که کار هنری انجام شود، اگر دچار اشتباه شد هم اشکالی ندارد اما وارد صحنه شوند.
رئیس حوزه هنری همدان با اشاره به اینکه پنج داستان در حوزه کودک و نوجوان با ایده مفهوم انتظار و سیره امیرالمؤمنین(ع) داشتیم که چهار داستان متعلق به زنان است افزود: در این زمینه در حال حاضر تصویرگری انجام می‌شود که سیزدهم رجب و نیمه شعبان و نیز عید غدیر سال بعد چاپ و توزیع داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در این داستان‌ها نوع نگاه نویسنده کودک خاص است و خواسته است که امیرالمؤمنین علی (ع) را با داستان معرفی کند و این اتفاق جالبی است بیان کرد: زنانی کار را به دست گرفتند که به مانند آنها در میان مردان نداریم.
سماوات به نگاه مرحوم سید آقاحسینی، از عالمان برجسته استان همدان که اخیرا به رحمت ایزدی پیوست اشاره داشت که نقش زنان را در جامعه محوری می‌دانست و تأکید کرد: ما نیز باید نقش محوری زنان در جامعه را فراموش نکنیم و قبولاندن این نقش به خود این قشر را مورد توجه قرار دهیم.
گفتنی است رقیه کریمی فعال در حوزه صادرات فرهنگی به کشورهای عربی و برگزیده جشنواره «ادبیات مقاومت لبنان» است.
مریم زرنشان فعال ادبی در زمینه کودک و نوجوان است که همکاری با مجلات تخصصی کودک و نوجوان شامل کیهان بچه ها، رشد نوآموز، رشد نوجوان، نبات کوچولو، بچه‌ها سلام، همشهری کودک، سروش کودکان، سنجاقک، دوست و انتظار نوجوان از سوابق هنری اوست.
منا اسکندری نیز نویسنده و دارای رتبه اول داستان نویسی در حوزه کودک و نوجوان در جایزه ادبی یاد دوست است. او رتبه اول داستان مینی مال و تقدیر شده در داستان کوتاه دهمین جشنواره سراسری نکوداشت جلوه‌های ایثار و نیز رتبه چهارم در مسابقه کاریکاتور با موضوع« انرژی هسته ای» است.
مریم کوثری علاوه بر نگارش کتاب‌های مختلف در حوزه کودک و نوجوان تاکنون 43 عنوان از مجموعه کتاب‌های "حسنی" را نوشته که برای اکثریت بچه‌ها و خانواده‌هایشان آشناست و به نوعی با "حسنی" وارد دنیای بچه‌ها شده است. کوثری نویسنده توانایی است که با "حسنی" به استان‌های مختلف سفر دارد و بچه‌‌ها را با نقاط دیدنی و سوغات شهرها آشنا می‌کند.
مریم زندی کارشناس انتشارات معتبر کشوری در حوزه کتاب کودک و نوجوان است، وی داور جشنواره فجر شعر کودک و نوجوان هم بوده و کتاب‌های زیادی در حوزه کودک و نوجوان به چاپ رسانده است.
مهین سماواتی نیز بیش از 20 سال است که مشغول نویسندگی است. نخستین کتاب او "آدامس یخی" بود. وی در حوزه ادبیات دفاع مقدس یکی از نویسندگان مطرح محسوب می‌شود.
در این حوزه باید از بهناز ضرابی‌زاده نیز نام ببریم که آثار او در حوزه ادبیات دفاع مقدس فراموش نشدنی است و کتاب‌های او به تقریظ رهبر انقلاب آراسته شده است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: